Google it

miercuri, 7 aprilie 2010

inceput de imagine


"The Practice of Perspective; or, An Easy Method of Representing Natural Objects According to the Rules of Perspective" scrisa in franceza de catre un Iezuit din Paris ( Londra: Tho Boyles and John Boyles, M DCC XXVI ).
Jean Dubreuil explică metoda curioasă de a desena:
În rama (A) se află un panou de sticlă, care se montează în cadrul (BC). (E) este o paletă reglabilă, cu o mică gaură în vârf care se montează în baza (BD). Artistul (F) desenează ceea ce vede pe fereastră pe panoul (G).
"Cel mai bine este să desenezi liniile şi figurile pe sticlă cu cerneală; apoi umeziţi puţin partea din spate a sticlei şi aplicaţi o foaie de hârtie umedă pe partea desenată; frecaţi sau apăsaţi încet peste hârtie până când desenul se va transfera de pe sticlă pe hârtie... Practicând un pic metoda va deveni simplă şi practică" citat din Iezuit.
Artiştii foloseau aparatul mai ales pentru arhitectură , fiind de asemenea, ocazional, utilizat pentru a crea portrete. Dispozitivele erau adesea mari şi voluminoase, nefind practice pentru artiştii care aveau nevoie să călătorească.

Bibliografie: The History of Photography - Beaumont Newhall
Photograph courtesy of Jean Dubreuil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu